Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Ontvluchte Braziliaanse moordenaar weer gearresteerd

Ontvluchte Braziliaanse moordenaar weer gearresteerd

PARAMARIBO — Antonio Ronildo Vieira da Silva alias ‘Neghao’, van wie opsporing was gelast, is wederom aangehouden. De Braziliaan, die vast zat op verdenking van moord, doodslag en overtreding van de Vreemdelingenwet, was op 24 september met vijf andere arrestanten ontvlucht uit het cellenhuis van Bureau Nieuwe Haven.

Na 2,5 week is de 36-jarige ‘Neghao’ donderdag door medewerkers van de politie controlepost te Stolkersijver in district Commewijne in de kraag is gevat. Hij werd overgebracht naar het Regio Bijstandsteam Oost, waar hij wederom in verzekering werd gesteld.

Op 25 september berichtte het Korps Politie Suriname over de ontvluchting van de zes arrestanten – vier Brazilianen en twee Suriname – uit het cellenhuis van Nieuwe Haven. “De arrestanten hebben kans gezien via de toiletruimte te vluchten, nadat zij drie spijlen met een metaal zaag hebben doorgezaagd”, schreef de politie. De buitenlanders hadden een spoor van verderf achtergelaten op de verschillende goudvelden, terwijl de Surinamers zich schuldig hebben gemaakt aan mishandeling en diefstal middels geweldpleging.

De procureur-generaal gelastte op 25 september de opsporing van Neghao, Alair Rodriques Barata alias ‘Kajoe’ (diefstal middels geweld, overtreding van de Vuurwapenwet, de wet Verdovende middelen en de Vreemdelingenwet), Rinaldo Clemens alias ‘Biga’ (diefstal middels geweld en gekwalificeerde diefstal), Manoël Rodrigues de Araujo (overtreding van de Vuurwapenwet en de Vreemdelingenwet), Rosivaldo Coimbra (overtreding van de Vreemdelingenwet) en Eduward Louise (diefstal).

Vijf van de zes arrestanten die zondag wisten te ontvluchten uit het cellenhuis van het politiebureau Nieuwe Haven. [Foto: politie.sr]