Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Ontvanger postpakket met drugs veroordeeld 

Ontvanger postpakket met drugs veroordeeld 

De verdachte Marcelino M. is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden, waarvan vier maanden voorwaardelijk, een proeftijd van twee jaar en een geldboete van SRD 2000 voor het tezamen en in vereniging drugs, te weten 706 gram sukru, in te voeren en het in bezit hebben van 101 gram sukru. 

Op 29 november van het vorig jaar begaf Ulrich L. zich op verzoek van zijn vriend Marcelino M. naar een postpakketbedrijf voor het ophalen van een doos, die door een zekere Clay verzonden zou zijn. Daar werd Ulrich L. geconfronteerd met blikjes sperziebonen, die sukru bleken te bevatten.

Ulrich L. belde zijn vriend Marcelino, die bij het postpakketbedrijf kwam en eveneens met de inhoud van de blikjes werd geconfronteerd, waarna hij werd aangehouden.Tijdens het fouilleren van Marcelino stuitte de douanier in zijn buiktas op 101 gram sukru en een fijnweger. 

De officier eiste op een eerdere zitting een gevangenisstraf van veertien maanden, waarvan vier maanden voorwaardelijk en een geldboete van SRD 3000. De rechter legde echter een lagere straf op. Met deze uitspraak blijft Marcelino nog vier maanden achter slot en grendel.