Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Onderwijs Broedergemeente moet in top 5 Suriname

Onderwijs Broedergemeente moet in top 5 Suriname

PARAMARIBO, 19 apr – Het onderwijs aan scholen van de Evangelische Broedergemeente Suriname, EBGS, moet weer tot de top gaan behoren. Dit doel moet al over hooguit vijf jaar gehaald zijn. Dit zegt Will Codrington, directeur van de Stichting Onderwijs EBGS. De tijden van weleer moeten herleven. Eenvoudig wordt het geenszins met de uitdagingen van vandaag.

Maar voor excuses is er plaats noch ruimte. “We zijn het zat te horen dat kinderen slecht presteren. We zeggen niet dat het ligt aan de Blackberry”, zegt Codrington. Het beschuldigende vingertje richting moderne media, is inderdaad actiever dan ooit. Facebook, Twitter en elektronisch speelgoed doemen regelmatig in discussies op. Maar om er meer uit te halen, is nu concrete actie nodig.

Schoolprestaties blijven duiken. Langer praten is dus ongepast. EBGS wil zijn scholen op basis en secundair niveau naar een hoger plan tillen. “De kwaliteit van het onderwijs kan omhoog als je in leerlingen en ouders investeert. We zullen er als schoolleiders voor moeten zorgen dat de leeromgeving stimuleert”, aldus Codrington. Die omgeving is niet beperkt tot de school. Ook thuis moeten meer prikkels ontstaan.


Posted

in

by

Tags: