Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » ‘Ondernemen vergt moed’

‘Ondernemen vergt moed’

Tekst en beeld Sharon Singh

PARAMARIBO — Gezellige mensen, lekkere hapjes, goed voorziene bar en pittige muziek. Ingrediënten om een opening te doen slagen. Dat is precies de sfeer zondag bij de nieuwste uitgaansplek in Paramaribo-Noord aan de Wilhelminastraat. Coffee Box Noord staat er dan eindelijk na verzoek van de klanten die in Noord woonachtig zijn. De zaak staat bekend om haar koffie, gebak, frappe ’s, maar ook de hoofdgerechten. Deze koffiezaak/ restaurant kan 200 man accommoderen.

Exotisch

Vijf jaar geleden werd Coffee Box Zuid (Lallarookhweg) geopend. Het concept is ingeslagen. Volgens marketer, Thersa Wong Swie San, van North Side Shopping & Apartments Suriname bestond er al lang behoefte om ook in Noord uit te breiden. Wat blijkt nu, na de opening; Coffee Box Noord heeft een sjiekere uitstraling dan het eerste bedrijf aan de Lallarookweg.

“Ondernemers zijn belangrijk voor de ontwikkeling van het land. De overheid alleen kan het niet doen”

president Chandrikapersad Santokhi

Gasten waren zondag helemaal weg van de exotische inrichting. De rieten lampen, hangende eettafellampen en veel groen dragen bij aan een tropisch gevoel. Om dit effect te creëren is de internationaal designorganisatie Kroeze Interieur aangetrokken. 

Ondernemen

De vorige week is bekendgemaakt dat Coffee Box Zuid de deuren gaat sluiten. “Inderdaad is het gesloten voor twee maanden. Er zijn momenteel renovatiewerkzaamheden gaande, zodat beide vestigingen dezelfde look krijgen”, licht Wong Swie San toe.

Op deze feestavond is ook president Chandrikapersad Santokhi uitgenodigd. Hij stak de familie Bishesar, eigenaar van de zaak, een hart onder de riem. Ondernemen in crisistijd is niet altijd even makkelijk en complimenteert daarom de jonge ondernemers die de moed niet opgeven.

Lallarookh-boot

“Het is de vooravond van de Hindostaanse Immigratie. Wat is het verband? Maandag brengen we een bezoek aan de Waterkant samen met de Indiase president, Droupadi Murmu, om symbolisch de Lallarookh-boot te verwelkomen. Vijf jaar gelden is de Lallarookh boot ontstaan bij de familie Bishesar aan de Lallarookhweg”, deelt de president mee. Deze zakenlieden wilden een verschil maken. Ondertussen biedt Coffee Box werkgelegenheid aan 150 medewerkers.

“Ondernemers zijn belangrijk voor de ontwikkeling van het land. De overheid alleen kan het niet doen. De jongste telgen van de familie Bishesar hebben met hun tweede vestiging getoond durf, moed en vooral vertrouwen te hebben in eigen kunnen”, aldus Santokhi.  Maandag is Coffee Box Noord open voor het publiek.