Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » ‘ Onderministerspost leeuw zonder tanden ‘

‘ Onderministerspost leeuw zonder tanden ‘

PARAMARIBO- Het creëren van onderministersposten is het hebben van een leeuw zonder tanden. Dit instituut heeft in het verleden niet gewerkt en zal mogelijk straks ook niet het geval zijn. Deze positie wordt puur vanwege de politiek in het leven geroepen.

Dit zegt DOE-voorzitter tevens DNA-lid Carl Breeveld desgevraagd aan GFC Nieuws. Breeveld reageert op de op handen zijnde kabinetswijziging die de komende week een feit is. De partij gaat steeds uit van een profiel waarbij voorbeeldig leiderschap, deskundigheid en integriteit voorop staan.

Deze regering gaat na de reshuffeling verder met twee onderministersposten te weten op Openbare Werken en Regionale Ontwikkeling. DOE vraagt zich af of dit wel effectief is. Het steeds maar tellen van de knikkers in plaats van te handelen op basis van inhoud, werkt op termijn desastreus. Breeveld hoopt dat er ook gekeken wordt naar het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

Dit departement verdient ook een betere performance uitgaande van het streven om Suriname tot agrarisch land te verheffen. Wat Breeveld ook stoort is dat er continu gesproken wordt over het wijzigen van het kabinet terwijl niemand een woord rept over het benoemen van een directeur voor het ministerie van Onderwijs. ‘Het laat zien hoe politieke belangen ons land in haar ontwikkeling kunnen ophouden’, aldus Breeveld.


Posted

in

by

Tags: