Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » “Okro Bal” op heterdaad betrapt door buurman bij inbraak in restaurant te Nieuw Nickerie

“Okro Bal” op heterdaad betrapt door buurman bij inbraak in restaurant te Nieuw Nickerie

Leden van de Recherche van Regio West (RRW) van het Korps Politie Suriname hebben vrijdag 16 oktober de verdachte P.K., alias “Okro Bal”, tijdens hun surveillance aangehouden. 

P.K., die een bekende drugsverslaafde is, wordt ervan verdacht in de vroege ochtend van die dag de voordeur van een restaurant te hebben geforceerd, waarna hij zich toegang verschafte tot het gebouw. 

Agenten, die het adres na melding van inbraak bezochten voor onderzoek, troffen de buurman H.F. aan die zei, dat hij in de vroege ochtend wakker schrok door een knal die uit de richting kwam van het restaurant tegenover zijn woning aan de A.K. Doergadawstraat in Nieuw Nickerie. Hij haastte zich naar buiten en zag een man bij het restaurant. 

Bij het zien van de buurman koos de verdachte het hazenpad, achterna gezeten door de man. Op een bepaald moment moest H.F. de achtervolging staken, aangezien de verdachte een scherp voorwerp tevoorschijn haalde en hem daarmee bedreigde. De eigenaar van het restaurant wendde zich eveneens tot de politie en gaf de agenten te kennen dat van hem was weggenomen een bluetooth muziekspeler en een trommel inhoudende de dagopbrengst. 

Ook de buurvrouw L.M. voegde zich bij de politie en hield de agenten voor dat de verdachte haar autoruit had ingeslagen en daarbij de accu, een krik met bijbehorende sleutel en een wielsleutel heeft buitgemaakt.

Na zijn aanhouding werd hij ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte P.K. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.