Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » NPS voorstander van apart ministerie van Oil en Gas

NPS voorstander van apart ministerie van Oil en Gas

De Nationale Partij Suriname (NPS) heeft bij monde van voorzitter Gregory Rusland gesteld, dat ze nog steeds staat achter het idee om een apart ministerie van Oil en Gas te hebben. Het zijn hele grote ontwikkelingen en daar is speciale aandacht voor nodig. Dit alles onder een bestaand ministerie te hebben zou niet goed uitpakken.

Rusland zegt ervaring te hebben als oud-minister van Natuurlijke Hulpbronnen met de aardoliesector en heeft ook vaker aan tafel gezeten met de leiding van Staatsolie en multinationals.

Staatsolie is de entiteit die namens Suriname olie- en gaszaken beheert. Vanuit de staat moet er ook een entiteit zijn in de vorm van het ministerie van Oil en Gas voor de nodige checks and balances.

Nu de offshore producties dichterbij komt was het handig om eerder dit departement uit de grond te stampen. Aan Radio ABC geeft Rusland te kennen, dat vanwege politieke redenen dit voorstel is getorpedeerd. Dit ministerie zou met volle aandacht de sector naar grotere hoogten kunnen tillen. “Business as usual zoals we op dit moment zakendoen, zal alleen maar funest werken”, aldus de NPS-topman.

Er zullen vele oliedollars in de lucht hangen maar de partijvoorzitter vreest, dat het volk zal er niet van zal kunnen profiteren.