Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Notoire winkeldief (37) aangehouden na diefstal uit winkel aan Wilhelminastraat, Paramaribo

Notoire winkeldief (37) aangehouden na diefstal uit winkel aan Wilhelminastraat, Paramaribo

De 37-jarige M.G. is vrijdag 26 mei in de Wilhelminastraat ter hoogte van Shell On The Run voor diefstal van goederen uit een winkelzaak aangehouden.

Een inspecteur van politie, die in zijn privé auto over de Wilhelminastraat reed, zag op een bepaald moment een paar mannen voor een winkel staan die om hulp riepen. De inspecteur bracht zijn auto tot stilstand, waarbij hem werd voorgehouden dat een man de winkel was binnengegaan en goederen had weggenomen zonder daarvoor te betalen. Vervolgens verliet hij te voet de plek en stapte in een passerende lijnbus.

De inspecteur zette een achtervolging in en ter hoogte van Shell On The Run sommeerde hij de lijnbuschauffeur om te stoppen. Aan de hand van een beschrijving van de verdachte werd deze met de gestolen goederen in zijn bezit aangehouden. Hierna werd de verdachte M.G. ter voorgeleiding overgebracht naar de Recherche van Regio Paramaribo.

Het onderzoek heeft uitgewezen dat de verdachte er een gewoonte van maakt om goederen uit winkels te stelen. Tot en met zaterdag 27 mei zijn vijf aangiftes tegen hem opgenomen. Andere benadeelden worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de recherche te Geyersvlijt .

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte M.G. in verzekering gesteld.