Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Nog geen nieuwe SLM-directeur benoemd

Nog geen nieuwe SLM-directeur benoemd

Na meer dan een jaar is er nog steeds geen nieuwe directeur benoemd bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM). Steven Gonesh, vicepresident Operations bij de SLM, vervult nog steeds de functie van directeur, een jaar na het vertrek van Paul de Haan rond augustus vorig jaar. De Bond Personeel Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (BPSLM) kijkt uit naar een officiële benoeming van een directeur. Volgens de bondsvoorzitter Marcia Clumper is dit van groot belang voor het bedrijf.

“We pleiten voor een permanente functionaris in de top en we doen nog geen uitspraak over wie het wordt, omdat we nog niet weten wie het wordt. Het zal altijd weer een politieke benoeming worden, maar we laten dat even in het midden,” geeft Clumper aan in een gesprek met Suriname Herald.

Volgens de bondsvoorzitter waren er geruchten dat iemand benoemd zou worden in de functie, maar concreet heeft zij nog niets vernomen. De waarneming van Gonesh in de functie als waarnemend directeur is al lang verstreken.

“Maar er wordt niets daarover gezegd. Wij zijn nog niet op de hoogte van een nieuwe directeur. Formeel als bond hebben we nog niets,” zegt Clumper. De afgelopen week heeft de bond nog overleg gehad met de Raad van Commissarissen (RvC), maar er is geen informatie naar voren gekomen omtrent een nieuwe directeur bij SLM.

Clumper geeft verder aan dat het voor geen enkel bedrijf goed is om iemand aan de top te hebben die waarnemend is, omdat die beperkte bevoegdheden heeft. Er is sowieso iemand nodig die veel meer kan betekenen voor het bedrijf. Op dit moment is het niet gezond voor het bedrijf.

Er is contact opgenomen met de minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), Albert Jubithana, maar er is geen reactie ontvangen.