Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Nog even genieten van de vakantie

Nog even genieten van de vakantie

De vakantie is zo om en enkele kinderen zijn nog aan het genieten van hun vakantie. Samen spelen is iets waarnaar vele kinderen uit hebben gekeken en ook hebben gedaan en nog doen. Een jongen van acht geeft aan, dat hij dagelijks met zijn buurjongen speelt, dat is zolang hij toestemming krijgt van zijn ouders.

“Ik ga dat missen wanneer de school begint, mijn moeder heeft mij gezegd dat ik wel ga kunnen spelen, maar als ik mijn oefenwerk heb gedaan en de dagelijkse taken thuis. Maar nu geniet ik nog even van het spelen”, zegt de jongen. Sommige jongen die in een groep aan het voetballen zijn, geven aan dat zij ook goed gebruikmaken van de vakantie. “Wij komen elke dinsdag, donderdag en zaterdag voetballen. Op de zondag gaan wij gezamenlijk zwemmen bij een van onze vrienden. Dus wij genieten, zodra de school begint gaan wij ons serieus pak aan moeten doen. Je best doen is heel belangrijk maar voor nu genieten wij nog even.”

Niet alle kinderen  hebben dagelijks kunnen spelen met vrienden of vriendinnen. Deshawn, die enigst kind is, geeft aan dat hij gelijk thuis is. Alleen op de zondag of dagen waarbij zijn vader even vrij is gaat hij met zijn neefje gamen of komen zij bij hem op bezoek.

“Ik ben dagelijks thuis, omdat  mijn ouders werken. Mijn moeder werkt van een uur in de middag tot negen uur in de avond en mijn vader is zeven uur ’s morgens al uit huis en komt door de dag even thuis. Hij is in de middag wel thuis of komt soms ook vroeg, hij is eigen baas. Na het rusten brengt hij mij naar mijn neefjes of komen zij bij mij. Elke zondag proberen wij wat leuks te doen, dat is mijn moeders enige vrije dag. mijn vader zei dat mijn moeder ook een ontspanning samen met het gezin verdient. Dus elke zondag is een dagje uit of ontspannen”, zegt Deshawn.

“Ik vind het niet leuk om alleen thuis te zijn, maar anders kan het niet. Ik krijg wat ik wil en geniet, dat vind ik belangrijk en zolang ik mijn ouders kan helpen voel ik me goed. Het hoeft niet altijd om een kids gevoel te gaan, de ouders hun gevoelens tellen ook.”

TM