Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » NL en KPS pakken illegale vissers aan

NL en KPS pakken illegale vissers aan

De afdeling Marine van het Surinaams nationaal leger (NL) heeft afgelopen zaterdag in twee afzonderlijke gevallen buitenlandse vissers aangehouden, die illegaal aan het vissen waren in Surinaamse wateren.

De boten, de gevangen vis en de vissers zijn voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Fraude. Het gaat in deze om een Venezuelaanse boot met 6 Venezuelaanse vissers en een Guyanese boot met 6 Guyanese vissers. Deze vissers zijn in verzekering gesteld en hun buit en hun boten zijn in beslag genomen.

Vermeldenswaard is, dat de Guyanezen een internationaal verboden manier van vissen gebruikten: namelijk het zogenaamde kooi-vissen. Bij deze manier van vissen worden beschermde dieren zoals schildpadden gedood als zij in zo’n kooi-net terecht komen. Het gaat in deze kwestie om 45 kooien die vernietigd zullen worden.

Ongeveer 3 weken geleden had de Marine al een Venezuelaanse vissersboot in beslag genomen en daarbij 9 vissers aangehouden en overgedragen aan de afdeling Fraude. Deze zaak is buiten proces afgehandeld. Nadat US$ 23.500,- aan boete betaald is zijn deze vissers het land uitgezet. De door hun gevangen vis is in beslag genomen en verkocht voor ongeveer US$.1000,-. De genoemde gelden zijn in de staatskas gestort. Het illegaal of op illegale wijze vissen in Surinaamse wateren is een economisch delict en/of overtreding van de Zee visserij wet.


Posted

in

by