Home » Surinaams nieuws » NK-zwemmen 2023: Tjon-A-Joe vierde op 50 vrij

NK-zwemmen 2023: Tjon-A-Joe vierde op 50 vrij

door Terence Oosterwolde

PARAMARIBO — Renzo Tjon-A-Joe is zaterdag als vierde geëindigd in de finale van de 50 meter vrije slag tijdens de Nederlandse kampioenschappen lange baan 2023. In het 50 meter zwembad van Amersfoort klokte De Dolfijn-zwemmer 22,45 seconden.

De titel ging naar Nyls Korstanje van Aqua Novio ’94, die de finale won in 22,20 seconden. Op slechts 0,04 seconde werd Kenzo Simons van De Dolfijn tweede (22,24). De derde plek was voor Thom de Boer, eveneens van De Dolfijn in 22,34 seconden. In de voorronde had Korstanje zaterdagochtend ook al de snelste tijd gezwommen: 22,32 seconden. Toen kwam De Boer tot 22,36, Tjon-A-Joe tot 22,46 en Simons tot 22,62.

Zondag, de laatste dag van de NK 2023, komen De Dolfijners Tjon-A-Joe en Simons weer in actie op het koningsnummer. Tjon-A-Joe zwemt in baan vier en heeft in heat zeven van tien de snelste inschrijftijd. Zijn 48,80 is overall één na snelste. Simons ligt met 49,40 in baan vijf van de achtste serie. De snelste inschrijftijd op de 100 vrij staat op naam van Stan Pijnenburg van PSV (48,57). Hij zwemt naast Simons in baan vier van heat acht.