Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Nieuwe locatie Revopleincrafters onhygiënisch

Nieuwe locatie Revopleincrafters onhygiënisch

PARAMARIBO – Navien Rampertap, woordvoerder van de Revopleincrafters, die door de verfraaiing de Waterkant en het monument van de Revolutie moesten verhuizen van het Revoplein, is niet te spreken over de nieuwe locatie bij het pompgemaal naast de Centrale Markt.

In gesprek met “de Ware Tijd” zegt hij dat vies water uit een lekkage van de riolering op het terrein komt en een stank van jewelste veroorzaakt. De crafters die een plek hadden op het Revoplein moesten in oktober vorig jaar plaatsmaken omdat het plein gerenoveerd zou worden.

Dit is ook gebeurd en de crafters hebben een nieuwe locatie aangewezen gekregen. Niet alleen de crafters maar ook zij die groenten, vis en fruit op de straat, vlak voor het pompgemaal, verkopen, klagen over het vieze water uit het riool en de stank.

Het ministerie van Ow en V heeft al maanden geleden beloofd het probleem te zullen aanpakken maar tot nu toe is er niets gebeurd. Van een deskundige van het ministerie verneemt GFC Nieuws dat de werkzaamheden om de zaak weer normaal te krijgen ertoe zullen leiden dat het gedeelte aan de Waterkant, tussen de Heiligenweg en de Jodenbreestraat, opgebroken en het verkeer in die omgeving helemaal stopgezet zal moeten worden. Het ministerie is nog bezig na te gaan hoe de normale verkeersgang zal moeten plaatsvinden als de weg wordt opengebroken. “Dat houdt de zaak op”, zegt hij.


Posted

in

by

Tags: