Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Nieuwe aula Lachmisingweg uitvloeisel hoorzittingen

Nieuwe aula Lachmisingweg uitvloeisel hoorzittingen

De nieuwe aula van de Openbare Begraafplaats Lachmisingweg. Uiterst links staat initiatiefnemer rr-lid Ramdew Gajadien

Zondagmorgen is de nieuwe aula van de Openbare Begraafplaats Lachmisingweg in gebruik genomen te Dijkveld. Dit nieuwbouw komt op de plaats van de oude deplorabele, die met de grond is gelijkgemaakt. Districtcommissaris Rawien Jiawan van Wanica en bedrijven uit de omgeving stelden materiaal beschikbaar en buurtbewoners leverden mankracht voor de bouw. Tijdens de opening van deze aula waren naast dc Jiawan ook aanwezig de parlementariërs Asiskumar Gajadien, Charles Pahlad en Theo Vishnudatt. Het idee om de aula te renoveren casu quo op nieuw te bouwen, is een jarenlang verzoek geweest van de buurtbewoners tijdens de hoorzittingen die in dit ressort gehouden werden.

Geestesvader van dit project is Ramdew Gajadien, voorzitter van de Ressortraad (rr) Houttuin. Reeds tijdens het bewind van de vorige dc had Gajadien dit plan aan hem voorgelegd. ‘Toen zei die dat er geen middelen zijn om de vervallen aula aan de Lachmisingweg te renoveren. Bij het aantreden van dc Jiawan heb ik dit voorstel weer bij hem gedeponeerd. Jiawan vond dit plan goed en stelde meteen materiaal ter beschikking. Alleen zei hij geen mankracht te hebben om de aula te bouwen. Dat vormde geen probleem, want buurtbewoners wilden dit wel doen. Zo kwamen de gepensioneerden Sodipo en Saimbang in beeld, die dit gebouw met hard werken hebben neergezet. Vooral Sodipo heeft een grote bijdrage geleverd aan de bouw, las- en schilderwerkzaamheden’, geeft Gajadien een weergave van hoe alles tot stand is gekomen. Een deel van de werkzaamheden, met name het pleisterwerk en de vloer, zijn pro Deo gedaan door de plaatselijke aannemer Mungra.

Assembleelid Vishnudatt, die namens de aanwezige parlementariërs het woord voerde, memoreerde de eenheid en saamhorigheid die de buurtbewoners hebben opgebracht om dit project te voltooien. Hij prees ook het harde werk van rr-lid Gajadien.

Dagblad SurinameDagblad Suriname – Suriname's Populairste Krant


Posted

in

by

Tags: