Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Nieuw team Bouterse telt zeven nieuwkomers

Nieuw team Bouterse telt zeven nieuwkomers

PARAMARIBO, 3 mei – Het nieuwe regeerteam van president Desiré Bouterse telt maar liefst zeven nieuwe leden. Van de rest mag Michael Miskin verhuizen van Handel & Industrie naar Arbeid & Technologische Ontwikkeling. Raymond Sapoen gaat van Onderwijs & Volksontwikkeling naar Handel & Industrie.

Ginmardo Kromosoeto verruilt Arbeid & Technologische Ontwikkeling voor Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer. De nieuwe ministers zijn Ismanto Adna (Sport en Jeugdzaken), Stanley Betterson (Regionale Ontwikkeling), Shirley Sitaldin (Onderwijs en Volksontwikkeling), Edward Belfort (Justitie & Politie) en Michael Blokland (Volksgezondheid). Abigail Lie A Kwie en Mahinder Gopi worden de onderminister op respectievelijk Openbare Werken en Regionale Ontwikkeling).

De verschuivingen en vervangingen maken deel uit van de lang aangekondigde ‘reshuffling.’ Na de aanname van de amnestiewet door het parlement, ontstond er een versnelling. Vrijwel gelijktijdig kwam er een ‘zuivering.’ In een exercitie die op puur toeval moest lijken, werden partners bedankt. Met name de BEP werd verbannen naar de oppositionele hoek. Nieuw Suriname dat net als BEP weigerde mee te stemmen over de wet, is niet betrokken bij de reshuffling.


Posted

in

by

Tags: