Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Nieuw pand voor Volksgezondheid US$ 20 miljoen

Nieuw pand voor Volksgezondheid US$ 20 miljoen

Tekst en beeld Valerie Fris

PARAMARIBO — “Al enkele jaren werken wij onder minder prettige omstandigheden in het gebouw waar het ministerie nu staat. Maar met dit nieuw gebouw zullen wij ook betere resultaten boeken”. Dit zei Rakesh Gajadhar Sukul, directeur van het ministerie van Volksgezondheid afgelopen vrijdag bij de ground breaking ceremonie voor de constructie van een nieuw gebouw van het ministerie.

Deze vond plaats aan de Rode Kruislaan waar eerder het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG) gevestigd was. De bouw van het hypermodern pand zal twintig miljoen US dollar kosten en wordt gefinancierd uit middelen van een lening tussen het ministerie van Volksgezondheid en de Inter American Development Bank (IDB).

“Het wordt een home away from home”

IDB vertegenwoordiger Ian Ho-A-Shu

De contractor voor de constructie van het gebouw is ‘The 23rdMetallurgical Construction Group Co., LTD. Of Minmetals’. Dit contract is getekend na het volgen van een internationaal aanbestedingsproces die volgens de inkoop regels van de IDB is uitgevoerd.

Uitgebreide accommodatie

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid is ervan overtuigd is dat met de komst van het nieuw gebouw, de gezondheidszorg op een adequatere manier aangepakt kan worden. De vertegenwoordiger van de IDB, Ian Ho-A-Shu was het eens met Gajadhar Sukul dat de medewerkers veel prettiger zullen werken. “Het wordt een home away frome home gevoel”, zei hij.

Met het pand zal er ook een uitgebreide parkeerplaats komen. Ramadhin laat weten dat er ook is nagedacht om wat hoger te bouwen zodat bij regen, het gebouw niet onder water loopt.

De minister gaf zijn gehoor mee dat alle 525 medewerkers die het ministerie telt, in het drie verdiepingen pand tewerkgesteld zullen worden. Het kantoor van de Pan American Health Organisatie (Paho), de huidige ‘buren’ zal ook komen te staan in het nieuw gebouw alsook het BOG.

Het startsein voor de bouw werd gegeven door president Chandrikapersad Santokhi, minister Amar Ramadhin, vertegenwoordigers van de IDB en de contractor. Het is de bedoeling dat het pand in december 2024 zal worden opgeleverd.