Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Nieuw kabinet Bouterse/Ameerali aangetreden

Nieuw kabinet Bouterse/Ameerali aangetreden

PARAMARIBO – De nieuwe ministers en twee onderministers in het kabinet Bouterse/Ameerali zijn zojuist beëdigd en geïnstalleerd op het presidentieel paleis. Daarnaast hebben enkele ministers hun departement verlaten en overgenomen op een andere post. De officiële reshuffeling is als volgt: Minister Raymond Sapoen van Onderwijs is nu op HI. In zijn plaats is gekomen Shirley Sitaldien. Stanley Betterson is de nieuwe bewindsman op RO ondersteund door Mahinder Gopi als onderminister. Op Openbare Werken treedt Abigail Lie A Kwie aan als onderminister. Martin Misiedjan heeft op Justitie en Politie plaats gemaakt voor Edward Belfort.

Simon Martosatiman is naar huis en in zijn plaats is gekomen Ginmardo Kromosoetoe; hij ging van ATM naar RGB. Michael Miskin verliet HI en is nu op ATM. Paul Abena is bedankt op Sport- en Jeugdzaken en in zijn plaats is gekomen Ismanto Adna. Ook minister Celcius Waterberg van Volksgezondheid heeft plaats gemaakt voor Michael Blokland. De rest van de ministers zijn gebleven op zijn of haar post.

In zijn toespraak zei president Desi Bouterse dat enkele maande terug hij al verschillende deskundigen aan het werk had gezet oom een evaluatie te maken van het functioneren van bepaalde ministers en het beleid dat nu tot stand moet worden gebracht. Op grond van de bevindingen is besloten om tot een wijziging van het kabinetsteam Bouterse/Ameerali over te gaan. Later krijgt u meer informatie hierover, want president Bouterse heeft zojuist ook een persconferentie aangekondigd, die over enige ogenblikken van start gaat. GFC Nieuws verneemt dat ook coalitieleiders Ronny Brunswijk en Paul Somohardjo de pers te woord zullen staan.


Posted

in

by

Tags: