Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Niets kwam terecht

Niets kwam terecht

Dieptepunt! Een enkel woord dat beschrijft de drie jaar regering-Santokhi. In dat tijdsbestek hebben we historisch het dieptepunt meegemaakt van alles wat verkeerd zou kunnen gaan in de jonge Republiek Suriname. “Wi o set’ en?” Achteruit hollend naar de ondergang, blijkt nu. In een ongekend rap tempo.

Wie aandurft om het huidige regeerteam een rapportcijfer te geven, komt onmogelijk tot een voldoende in de beoordeling. Zelfs de fanatieke voorstanders van de regering kunnen niet verder dan een vijf. Tenminste, uit eerbied voor zichzelf.

SDU zal nalaten een cijfer in te vullen. Vanwege egards. Maar ook binnen de partij heerst stijgende ontevredenheid, onrust, ongeloof. President Santokhi is een ‘onpresident’. Heeft hij drie jaar lang gedemonstreerd aan het volk dat in hoge mate vertrouwen in hem stelde op 25 mei 2020.

SDU maakt zich vooral druk om de zichtbare polarisatie binnen de samenleving, als gevolg van de slechte prestaties. Het onderlinge wantrouwen – ook rondom regeringskringen – neemt toe, schrikbarend. Dat die toestand zich voortdurend en soms ongecontroleerd uit in acties van burgerlijk protest en geweld, zijn tekenen aan de wand. “Wi o set’ en!”…niets van alles kwam terecht. Althans, in de afgelopen bijna drie jaar regering-Santokhi.

Nochtans zal SDU sportief blijven. De partij neemt aan wat de president beweert, namelijk dat hij nu begint aan de tweede helft. Een verstandige coach – wat een staatshoofd behoort te zijn als hoofd verantwoordelijke voor de gang van zaken binnen het team- laat de slecht presterende spelers op de reservebank. In 2025 hebben we de einduitslag.

Democratisch tot stand gekomen.
Sranan sa wini!

Sociaal Democratische Unie