Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Niet alle jongeren zo enthousiast over Jeugdraad

Niet alle jongeren zo enthousiast over Jeugdraad

Jongeren van 12 tot en met 25 jaar hebben 1 juni de gelegenheid om hun stem online uit te brengen op hun favoriete kandidaat voor de Jeugdraad uit hun kiesdistrict.  Dagblad Suriname ging in gesprek met enkele jeugdigen van de districten Wanica, Paramaribo en Coronie over hoe zij invulling zullen geven aan hun stemrecht.

De 16-jarige Wilfred van Wanica geeft aan, dat hij niemand op het oog heeft in zijn kiesdistrict op wie hij zijn stem kan uitbrengen. Maar, hij  ziet het belang van de Jeugdraad ook niet in. “De Jeugdraad is maar een adviserend orgaan en men is nooit willing geweest om naar ons te luisteren, men heeft die cultuur niet. “

“Het is belangrijk dat wij als jeugdigen betrokken worden bij het maken van beleid, want wij kunnen een constructieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het land”, zegt de 18-jarige Wayne van het district Paramaribo. “Echter merken wij dat het verschilt van regering tot regering als het gaat om het erbij betrekken van de jeugd bij het maken van beleid en dat moet het niet zijn. Het adviserend orgaan moet gebracht worden richting een autonome autoriteit”, aldus Wayne.

“Enthousiast ben ik als jeugdige in ieder geval niet”, geeft Kamilish aan van het kiesdistrict Coronie. “De Jeugdraad wordt net als het Jeugdparlement een politieke speelbal van de grotere politieke partijen. Het uitbrengen van onze stem als jeugdigen is van minder belang, omdat het slechts een adviserend orgaan is, waarmee er politiek gespeeld gaat worden”, geven de jeugdigen aan.

DA