Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Nickerie getroffen door rukwinden

Nickerie getroffen door rukwinden

NIEUW NICKERIE – Hedenmiddag omstreeks 12.00 uur is het district Nickerie getroffen door zware rukwinden. Op ruim 14 locaties zijn huizen, twee schoolgebouwen en twee handelszaken zwaar beschadigd.

De daken van de Islamitische school, waar Covab  in Nickerie is gehuisvest en een deel van de technische school zijn door de harde wind binnen enkele minuten weggerukt.

De correspondent van GFC Nieuws, Mones Nazarali, in Nickerie zegt dat tot nu toe geen gewonden zijn gevonden. De materiële schade is wel groot. Bij Covab is haast alle elektronische apparatuur vernietigd. Ook het voertuig van de arts Anil Balgobind en enkele bromfietsen en fietsen van scholieren zijn beschadigd. Onderminister Mahinder Gopi van Regionale Ontwikkeling (RO) en de districtscommissaris van Nickerie, Wedperkash Joeloemsingh, zijn zich ter plekke aan het oriënteren.

Het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR) is intussen naar Nickerie vertrokken om hulp te bieden. De districtscommissarissen Roline Samsoedien en Jerry Miranda zijn eveneens in Nickerie. Zij maakten vanmorgen deel uit van de RO delegatie die naar Coronie was vertrokken voor de overdracht van DC Hariëtte Ramdien aan haar collega Joeloemsingh, die momenteel met de waarneming is belast. Veel mensen zijn zeer geshockt door de effecten van de natuurramp.

Moeder Orna bijvoorbeeld kan nauwelijks uit haar woorden komen. “Alleen god kan mij helpen”, bracht ze naar voren in bijzijn van onze reporter. Manschappen van de Brandweer in Nickerie zijn bezig noodhulp te verlenen aan de mensen door herstelwerkzaamheden te verrichten aan bepaalde daken, waardoor slachtoffers niet onder de blote hemel zullen hoeven te overnachten. Voor de overige slachtoffers zullen er ook noodmaatregelen worden getroffen.


Posted

in

by