Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Newmont Suriname doneert medische apparatuur en benodigdheden aan Medische Zending

Newmont Suriname doneert medische apparatuur en benodigdheden aan Medische Zending

De ceremoniële overdracht van medische apparatuur, gedoneerd door Newmont Suriname, vond donderdag plaats op het hoofdkantoor van Medische Zending. Deze donatie is onderdeel van het “Resilience and

Recovery program” dat als doel heeft het gezondheidszorgsysteem van Suriname te versterken zodat deze in staat is effectief te reageren op gezondheidscrises en chronische ziekten, zo laat Newmont Suriname via een persbericht weten.

De donatie bestaat onder meer uit basis medische hulpmiddelen, point-of-care diagnostische testen, vaccinatie koelkasten aangedreven door zonne-energie, mobiele echoapparaten en medisch meubilair. Dertien klinieken van de Medische Zending (MZ) in Oost-Suriname en Para zullen worden voorzien van deze medische benodigdheden. Hiermee zal de dienstverlening worden uitgebreid en de toegang tot de zorg worden vergroot, met name voor kwetsbare doelgroepen waaronder mensen met een chronische ziekte en zwangere vrouwen.

De medische apparatuur en benodigdheden zijn volgens strikte inkoopprocedures nieuw ingekocht met een totale waarde van circa USD 425.000. Dit proces is geleid door Crown Agents in Engeland, die wereldwijd ervaring heeft met de aankoop van medische producten. Zowel de aanvraag als de inkoop van de medische producten zijn in nauwe samenwerking met MZ uitgevoerd.