Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Newmont ondersteunt Healthy Lifestyle Officer-programma

Newmont ondersteunt Healthy Lifestyle Officer-programma

PARAMARIBO — Nadat in 2022 het Healthy Lifestyle-programma stil kwam te liggen door het gebrek aan voldoende middelen wordt het vanaf dit jaar ondersteund door Newmont Suriname in samenwerking met Crown Agents. Volgens CCPR sluiten de uitgangspunten van het “vrijwilligersprogramma, waarbij jongeren andere jongeren voorzien van informatie over een gezonde levensstijl” nauw aan op de aandachtsgebieden van de goudmaatschappij.

Aangegeven wordt dat een gezonde levensstijl belangrijk is voor het versterken van individuen en gemeenschappen. “Newmont heeft dit programma omarmd en ondersteund om samen met de enthousiaste officers een waardevolle bijdrage te leveren aan het versterken van onze jongeren”, schrijft CCPR in een persbericht.

“Bewustwording op het gebied van volksgezondheid bewerkstelligen en de weerbaarheid van de jongeren vergroten dragen bij aan een gezonde samenleving in ons land”

Er zijn twintig officers getraind om interactieve sessies te verzorgen. Ze worden door Newmont ‘change agents’ genoemd die onbaatzuchtig meewerken aan een gezonde leefomgeving. “Dit betekent niet alleen gezond eten en bewegen, maar ook gezond denken en gezond handelen.” Momenteel zijn er Healthy Lifestyle Officers in Wanica, Paramaribo, Commewijne, Nickerie en Commewijne.

De bedoeling is dat dit project een landelijk karakter krijgt. De officers voor de overige districten zullen in de tweede fase van het traineeprogramma worden getraind. In maart zijn er al interactieve sessies gehouden in Marowijne, terwijl deze maand en in juni scholen, buurtcentra en sportclubs worden bezocht. “Bewustwording op het gebied van volksgezondheid bewerkstelligen en de weerbaarheid van de jongeren vergroten dragen bij aan een gezonde samenleving in ons land”, aldus CCPR.

Op 5 mei zijn er in Utopia diverse presentaties verzorgd aan actoren uit de gezondheidssector en sleutelfiguren uit het bedrijfsleven. Benadrukt wordt dat de samenwerking tussen de private en publieke sector noodzakelijk is om zulke programma’s uit te kunnen voeren. Het Healthy Lifestyle Programma is een onderdeel van een reeks van projecten die er in de afgelopen tijd zijn uitgevoerd en de komende periode nog doorlopen.