Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Neergeschoten politieman en dader nog in ziekenhuis

Neergeschoten politieman en dader nog in ziekenhuis

De politieagent die vrijdagmorgen is neergeschoten, ligt nog in het ziekenhuis. Zijn gezondheidssituatie is stabiel. Echter is het noodzakelijk dat hij aan zijn been geopereerd moet worden, laat het KPS weten.

De verdachte Franklin, H. heeft met een vuurwapen meerdere keren gericht op de politieambtenaar geschoten, waarna hij op de vlucht sloeg.

Dank zij de volle medewerking van de burgerij is het de politie gelukt om de verdachte enkele uren na zijn criminele handeling aan te houden in het Livorno gebied. Franklin heeft er alles aan gedaan om uit handen van de politie te blijven, waarbij hij zich schuil hield in kanalen, bosrijke – en drassige gebieden.

Franklin is volgens de politie een vuurwapengevaarlijk persoon. Enkele jaren geleden was hij veroordeeld tot een jarenlange gevangenisstraf voor het doodschieten van een man.

Hij zou deel uitmaken van een groep van tenminste vier criminelen, die op vrijdagochtend  een beroving hebben gepleegd in een woning aan de Vredenburgweg Serie-B te Houttuin.

Bij die actie hebben zij een jachtgeweer buitgemaakt. Het jachtgeweer en het vuurwapen zijn inmiddels gevonden en in beslag genomen.

Franklin, die door de politie is neergeschoten, is ter verpleging in het ziekenhuis opgenomen en in verzekering gesteld. De politie werkt aan de opsporing en aanhouding van de kompanen van hem.