Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Nederlandse zanger Marco Borsato wordt vervolgd voor ontucht met minderjarig meisje

Nederlandse zanger Marco Borsato wordt vervolgd voor ontucht met minderjarig meisje

De Nederlandse zanger Marco Borsato wordt vervolgd voor het seksueel misbruiken van een destijds minderjarig meisje. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Nederland vandaag bekendgemaakt. De beslissing komt na een langdurig onderzoek nadat in december 2021 aangifte tegen de zanger was gedaan wegens onzedelijke betastingen.

Volgens het OM wordt Borsato ontucht met een minderjarige ten laste gelegd.

De jonge vrouw die Borsato beschuldigt, verklaarde in haar aangifte in 2021 dat Borsato zich vanaf haar vijftiende aan haar vergreep. De zanger was een huisvriend van de ouders van het meisje. Nadat de vader van het meisje was overleden, zou Borsato zich hebben opgeworpen als een soort pleegvader.

Vanaf dat moment werd Marco Borsato, als hij op bezoek kwam en alleen was met het meisje, regelmatig handtastelijk, zo luidt de beschuldiging. In de aangifte, die in december 2021 is gedaan, verklaarde de vrouw dat Borsato talloze malen aan haar borsten en billen zat en met zijn handen onder haar rokje gleed en tussen haar benen streelde. Het misbruik duurde volgens de aangeefster van 2014 tot in 2019.

In 2019 ontdekte de moeder van het meisje een dagboek, waarin haar dochter het seksueel misbruik gedetailleerd beschreef. De moeder, die werkzaam was voor Borsato, sprak de zanger op 4 juli 2019 op diens kantoor in Abcoude en eiste opheldering.

Volgens de aangeefster durfde zij Borsato niet terecht te wijzen omdat zij hem als vertrouwenspersoon zag, bang was hem kwijt te raken en zij al een vader had verloren. Pas na sessies met psychologen, waarbij volgens de aangifte ook Borsato aanwezig was en huilend zijn verontschuldigingen aanbood, voelde de inmiddels jonge vrouw zich gesterkt om de gedragingen van de zanger aan de kaak te stellen.

Ze zegt daarover: “Ik ken Marco vanaf mijn geboorte en zeker na het overlijden van mijn vader heeft hij veel lieve dingen voor me gedaan. Hij was er op mijn diploma-uitreiking, hij kocht een fiets voor me, ging met me winkelen. Maar je kunt de dingen die goed gaan, niet wegstrepen tegen de dingen die verkeerd zijn gegaan. En er is ook veel niet goed gegaan. Mijn moeder werkte voor Marco en zodoende kwam hij regelmatig over de vloer. Het misbruik begon na de dood van mijn vader. Ik voelde me smerig om wat hij met me deed, maar durfde me niet te verzetten omdat ik bang was voor de gevolgen.”

Ook via juice channels doken in 2021 geruchten op van grensoverschrijdend gedrag door Borsato, onder anderen rond The Voice of Holland. Het Openbaar Ministerie onderzocht een aantal gevallen, maar ging niet tot vervolging over wegens gebrek aan bewijs.