Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Nederlandse Film en Televisie Academie gaat samenwerken met The Back Lot

Nederlandse Film en Televisie Academie gaat samenwerken met The Back Lot

De Nederlandse Film en Televisie Academie in Amsterdam en Stichting The Back Lot in Suriname gaan samenwerken. Dat meldt de Stichting Back Lot vanmiddag aan GFC Nieuws. Met deze samenwerking willen beide organisaties voor studenten van de Filmacademie en (aankomende) filmmakers in Suriname de mogelijkheid creëren om kennis en ervaringen uit te wisselen. De Filmacademie en Stichting The Back Lot bieden modules en masterclasses aan in verschillende disciplines van het film maken.

Surinaamse filmmakers worden zo in de gelegenheid gesteld hun kennis en ervaring te vergroten. Derde- en vierdejaars studenten van de Filmacademie wordt de gelegenheid geboden om indien gewenst, hun filmprojecten en eindexamenproducties in Suriname uit te voeren met ondersteuning van hun Surinaamse collega’s.

Met deze samenwerking willen beide instellingen een aanvulling bieden op het bestaande lesaanbod. De Nederlandse studenten kunnen hun blik internationaal verruimen en kennis opdoen bij de vele andere culturen in Suriname.

De Surinaamse filmmakers kunnen in de verschillende workshops en masterclasses hun licht opsteken en zo werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. De Nederlandse Film en Televisie Academie biedt ook stageplekken aan voor studenten die zich tijdens de verschillende modules geprofileerd hebben.

De Nederlandse Film en Televisie Academie verzorgt al ruim 50 jaar opleidingen op het gebied van film en televisie. In de afgelopen decennia heeft ze zowel nationaal als internationaal een vooraanstaande positie verworven in het verzorgen van kwalitatief hoogstaand filmonderwijs. Veel alumni winnen regelmatig prijzen als producent, scenarist, regisseur, cameraman, lichtontwerper, production designer, visual effects artis, sound designer of editor.

Stichting The Back Lot is opgericht in 2002 en wil haar tweede decennium ingaan met een verbreding en verdieping van haar activiteiten. In 2002 is zij begonnen met het organiseren van twee filmfestivals in Suriname samen met IDFA en IFFR. Daarbij was er een nauwe samenwerking met verschillende media-instellingen voor het organiseren van workshops en masterclasses voor jonge mediawerkers en voor scholieren.

Sinds 2004 produceert The Back Lot ook 10 Minuten Jeugd Journaal in Suriname. Met haar debatprogramma KRUTU voor de televisie bereikte zij 70% van het kijkerspubliek.

The Back Lot is initiatiefnemer van de eerste multiplex in Suriname, TBL Cinemas. Momenteel is The Back Lot betrokken bij de bouw van Spang Campus, een initiatief van jonge, vernieuwende ondernemers in de creatieve industrie. Daar is ook een film- en televisiestudio gepland.


Posted

in

by

Tags: