Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Nederlands leger moet op onderbroekenjacht

Nederlands leger moet op onderbroekenjacht

Het Nederlandse leger kwam er te laat achter dat het nodig is je warm te kleden wanneer je in de vrieskou moet trainen. Nederlandse manschappen moeten daarom zelf gaan winkelen voor warm ondergoed.

Zo’n 1000 Nederlandse soldaten, die eind oktober meedoen aan een NAVO-oefening in Noorwegen, kregen 1000 euro de man om kledinginkopen te doen, schrijft Danish Broadcasting Corporation (DR). 

Defensieminister Barbara Visser had geen tijd om dat zelf te doen, legde zij aan het Nederlandse parlement uit. Het was gewoon een inschattingsfout, zegt zij.

Bij een training in Litouwen, waar de temperaturen ook niet echt tropisch zijn, was geen speciaal wintergoed nodig. Dus ging Defensie er vanuit dat het in Noorwegen ook wel zou meevallen.

Bovendien gaat het echt om een incident, bezweert Visser: het gaat uitsluitend om onderkleding, aan gevechtskleding is er geen tekort.

Ongeveer 40.000 militairen uit meer dan 30 landen zullen in oktober meedoen aan ‘Trident Juncture 18’. Het is de grootste militaire oefening van de NAVO.

Het is niet bekend of de andere deelnemers ook een onderbroekenprobleem hebben.

Foto: ministerie van Defensie