Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Nederlands en Chinees bedrijf in de race voor bouw brug Corantijnrivier

Nederlands en Chinees bedrijf in de race voor bouw brug Corantijnrivier

Een Nederlands bedrijf en een Chinees bedrijf hebben biedingen ingediend bij de Guyana National Procurement and Tender Administration Board (NPTAB) om de brug over de Corantijnrivier te mogen bouwen.

Het zijn het in Nederland gevestigde Ballast Nedam en China Road and Bridges. Ballast Nedam heeft de meeste grote rivierbruggen in Suriname gebouwd.

De Guyanese nieuwswebsite Demerara Waves Online News bericht zaterdag 14 oktober te hebben vernomen, dat de volgende stap het evalueren van de biedingen is voordat Guyana en Suriname beslissen welk bedrijf de brug over de Corentijnrivier van Moleson Creek in Guyana naar South Drain in Suriname via Long Island m ag gaanbouwen.

Betrouwbare bronnen zeiden dat eerst de technische evaluatie zou plaatsvinden en daarna een financiële evaluatie. “De enveloppen met de financiële gegevens zijn nog niet geopend”, zei de functionaris.

Het in Trinidad gevestigde adviesbureau WSP Caribbean heeft al een aantal onderzoeken uitgevoerd om het beste Design, Build, Finance en Operate-model voor de Corentijnbrug te bepalen via een publiek-private samenwerking.

De technisch assistent voor kapitaalinfrastructuurprojecten van Suriname had eerder dit jaar gezegd, dat de brug een levensduur van 100 jaar zou hebben en zo weinig mogelijk onderhoud zou hebben. De brug is geschikt voor schepen met een draagvermogen van 47.000 ton, een horizontale doorvaarthoogte van 100 meter en een doorvaarthoogte van 43 meter.