Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Natio klaar voor Haïti

Natio klaar voor Haïti

Sheraldo Becker en Ridgeciano Haps kijken samen met hun Natio-teamgenoten enthousiast uit naar het duel tegen Haiti in Concacaf Nations League verband. De wedstrijd wordt vanavond om zeven uur afgewerkt in het Franklin Essed Stadion. Zondag komt het team van bondscoach Aron Winter uit tegen Grenada, eveneens een thuiswedstrijd.

Na een gelijkspel tegen Grenada en een verlies tegen Cuba kan Suriname zich geen puntverlies meer permitteren. Natio heeft de zes punten broodnodig om zich te handhaven in de A-divisie en zich mogelijk nog te kwalificeren voor het Zuid-Amerikaans kampioenschap van volgend jaar.

Becker belooft er alles aan te doen die doelstellingen nog te verwezenlijken. De aanvaller verkeert momenteel in vorm met twee doelpunten en een assist in zijn laatste drie wedstrijden. “We zitten in een proces. We zijn hier bij elkaar en hebben een doelstelling waar we stap voor stap naartoe werken. We willen vandaag alleen maar winnen. Als ik zelf ook doelpunten kan scoren is dat allemaal meegenomen”, aldus Becker.

De aanvaller schreef onlangs geschiedenis bij zijn club door de eerste speler ooit te worden die een doelpunt maakte voor Union Berlin in de Champions League. Hij scoorde ruim een week geleden twee keer tegen Sporting Braga uit Portugal. Becker hoopt tegen Haïti ook tot doelpunten te komen.

“Mijn acties, voorzetten en gebruik maken van mijn snelheid”, noemt hij enkele zaken die van hem verwacht mogen worden. “Maar natuurlijk hoop ik ook met doelpunten te kunnen bijdragen.”

Voor Haps is het na ruim een jaar weer dat hij voor de nationale selectie speelt. De linksachter die in de Italiaanse Serie A uitkomt voor Genoa ontbrak de afgelopen tijd vanwege blessureleed. “Ik ben superblij dat ik weer in Suriname ben en weer kan spelen”, aldus de verdediger.

Haps erkent dat de afgelopen wedstrijden niet de gewenste resultaten hebben opgeleverd, maar kijkt hoopvol gestemd uit naar de twee komende duels. “We gaan volop voor de winst, te beginnen met Haïti. Het liefst doen we dat met mooi voetbal. Als het niet met mooi voetbal kan, ook vies. Maar de drie punten moeten gepakt worden.”