Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Natio-bondscoach Winter: ‘Met twaalfde man zullen wij de overwinning behalen’

Natio-bondscoach Winter: ‘Met twaalfde man zullen wij de overwinning behalen’

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — De nationale voetbalselectie van Suriname heeft woensdagavond de puntjes op de i gezet en is ready voor de Concacaf Nations League-wedstrijd van donderdag tegen Haïti. “We gaan kijken welke kwaliteiten wij in huis hebben om het hen moeilijk te maken”, zei bondscoach Aron Winter tijdens een kort persmoment vóór de laatste training in het Franklin Essed Stadion.

Hij liet doorschemeren koste wat het kost zijn eerste overwinning te willen boeken met Natio. De selectie is fit verklaard en iedereen is op één lijn. Winter maakte duidelijk dat de voetballers voor eigen publiek betere wedstrijden moeten spelen. Zondag wacht het treffen met Grenada.

“Alle 23 spelers die we hebben geselecteerd zijn reuze enthousiast om een goede beurt te maken”

Bondscoach Aron Winter

Evenwel waarschuwde de bondscoach dat het geen makkelijke wedstrijd wordt tegen het fysiek sterke Haïti. “We hebben beelden van het team geanalyseerd en zullen ons spel moeten spelen willen wij een goede beurt maken. Tactisch zijn ze goed in elkaar gespeeld, maar met de twaalfde man zullen wij de overwinning behalen”, is de overtuiging van de Natio-bondscoach.

Enthousiasme

Ridgeciano Haps en Sheraldo Becker zijn er na een poos weer bij en volgens Winter “superblij en enthousiast” om de kleuren van Suriname te mogen verdedigen voor eigen publiek. “Alle 23 spelers die we hebben geselecteerd zijn reuze enthousiast om een goede beurt te maken. Het zijn allemaal jongens die kwaliteiten hebben.”

Dat Diego Biseswar en Tjarron Chery niet erbij ziet de oefenmeester niet als aderlating. “De jongens die hun plek hebben ingenomen, hebben goede kwaliteiten en presteren elke week bij hun club. De spelers, die wij in de selectie hebben kunnen die plekken sowieso invullen en de gaten opvangen.” Chery is gestopt als international, terwijl Biseswar, die er in september nog bij was tegen Grenada (1-1) en Cuba (0-1) zonder club zit momenteel.

(lees verder onder de foto)

Sheraldo Becker (voorgrond rechts) is er weer bij. 

Optimisme

Stefano Denswil noemde het “een hele eer” om aanvoerder te zijn van Natio. “Maar met of zonder band breng ik ervaring mee omdat ik iets langer dan anderen speel op een hoog niveau.” Hij probeert die ervaring over te brengen op de lokale spelers in de selectie.

Denswil klonk optimistisch over de twee thuiswedstrijden “We zijn nu al drie dagen bij elkaar, trainen goed en hebben er allemaal zin in. We willen het publiek iets terug geven en natuurlijk willen wij een positief resultaat neerzetten.”

Eindselectie: doelverdedigers: Warner Hahn; Joey Roggeveen; Jonathan Fonkel; verdedigers: Navajo Bakboord; Dion Malone; Alierio Belfor; Myenty Abena; Shaquille Pinas; Stefano Denswil; Ridgeciano Haps; Kelvin Leerdam; middenvelders: Kenneth Paal; Djevencio van der Kust; Dhoraso Klas; Renske Adipi; Sergino Eduard; Leandro Kappel; aanvallers: Sheraldo Becker; Gilberto Cronie; Florian Jozefzoon; Jamilhio Rigters; Shaquille Cairo; Gleofilo Vlijter.

Een tête-à-tête tussen bondscoach Aron Winter (r) en zijn assistenten Roberto Gödeken (l) en Henk ten Cate.