Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Natio bereidt zich in Amsterdam voor op Gold Cup missie

Natio bereidt zich in Amsterdam voor op Gold Cup missie

Het nationaal voetbalelftal van Suriname slaat deze week een trainingskamp op in Nederland. Natio gaat zich in Amsterdam voorbereiden op de aankomende pre-kwalificatiecampagne voor de Gold Cup in Fort Lauderdale, de VS.

Het kamp heeft onder andere als doel om spelers, die lang niet in actie zijn gekomen, weer fit te krijgen. “Zodat zij optimaal kunnen presteren tijdens het toernooi”, schrijft de Surinaamse Voetbalbond (SVB) in een persbericht. Bondscoach Aron Winter en zijn spelers nemen het in de eerste pre-kwalificatiewedstrijd op 17 juni op tegen Puerto Rico.

Bij winst is op 20 juni de winnaar van het duel tussen Martinique en Saint Lucia de volgende tegenstander. Wint Natio ook dat duel, dan plaatst het team zich voor de Gold Cup die van 24 juli tot en met 16 juli in de VS wordt afgewerkt.

De selectie zal in twee groepen arriveren in Nederland. Vandaag zijn alvast Joey Roggeveen, Ishan Kort, Calvin Mac-Intosch, Navajo Bakboord, Roscello Vlijter, Dhoraso Klas, Joshua Sanches, Mitchell te Vrede, Yanic Wildschut, Daishawn Redan, Delvechio Blackson, Yahcuroo Roemer, Anfernee Dijksteel en Ridgeciano Haps in Amsterdam aangekomen.  

Als alles goed zit arriveren daarna Damil Dankerlui, Fabian Sporkslede, Kenneth Paal, Danzell Gravenberch, Gleofilo Vlijter, Florian Jozefzoon en Diego Biseswar op 5 juni. “Spelers die recentelijk nog in actie zijn gekomen, worden niet verwacht op het trainingskamp”, laat de SVB weten.

De voetbalbond meldt dat Josua Sanches nu ook speelgerechtigd is om voor Natio uit te komen. “Zijn deelname aan het nationale team zal een belangrijke versterking zijn voor ons tijdens de Gold Cup.” Sanches die op het middenveld speelt komt in de Keuken Kampioen divisie uit voor Top Oss.

Op 10 juni wordt de definitieve selectie bekendgemaakt. De overige spelers die niet aanwezig zijn op het trainingskamp, maar toch zijn geselecteerd, sluiten zich op 11 juni aan in de Verenigde Staten.