Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » ‘Muziek is een goedbetaalde hobby’

‘Muziek is een goedbetaalde hobby’

door Steven Seedo

PARAMARIBO — Alhoewel de zanger Bryan Muntslag heel veel optredens heeft, leeft hij niet van muziek. “Het is een goed betaalde hobby en brengt wel genoeg inkomsten binnen”, stelt hij. De zanger treedt veel vijf keer in de week op in casino’s. Hiernaast doet hij ook privéoptredens, waaronder verjaardagsfeesten en huwelijken.

Muntslag zegt dat hij voor de maand december al bijna volgeboekt is. “Ik ben haast elke dag bezet, soms zijn er drie optredens per dag vooral in het weekend.” De zanger van ‘Ala Ogri Tja Wang Bun’, de winnende compositie van Suripop XV komt dit jaar weer met zijn ‘Jingle Bells One hour Music Experience.’ Het event dat vorig jaar werd gelanceerd. De zanger zingt bij kleine feesten met begeleiding van een backingtrack en bij groot event wordt hij muzikaal begeleid door zijn eigen band Moksi.

Er is volgens Muntslag een lift in de Surinaamse muziekwereld te bespeuren, vooral als hij naar de prestatie van artiesten als Kater Karma en Psycho kijkt. Tegenover de Ware Tijd onthult hij dat hij plannen heeft om volgend jaar een kleine tour in Nederland te doen. “Ik kan nog niet veel van zeggen, maar het is wel in de pijplijn.”

Muntslag maakte deel uit van de allround muziekformatie The Kasimex Houseband en de popgroep South South West. Naast zanger is hij organisator van diverse evenementen. Voor zijn eerste galaconcert richtte hij de organisatie BCM Entertainment op.

Met BCM organiseerde hij ook andere evenementen, waaronder het SuJawa Galaconcert, het Glori Fu Kresneti-kerstconcert en het Evergreen Concert. Daarnaast is hij voorzitter van het Platform ter bevordering van Entertainment en Cultuur in Suriname (PECS).