Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Montjoly en Arc en Ciel back-to-back volleybalkampioenen Frans-Guyana

Montjoly en Arc en Ciel back-to-back volleybalkampioenen Frans-Guyana

door John Zaalman

PARAMARIBO — Montjoly en Arc en Ciel hebben voor het tweede jaar op rij het volleybalkampioenschap in Frans-Guyana respectievelijk bij de mannen en vrouwen in de wacht gesleept. De back-to-back titels werden zaterdagavond in Centre Sportif Territoriale Georges Donzenac middels clean sweeps behaald op Sport Guyanais (25-15, 25-17, 23-25, 25-23) en Montjoly (25-12, 25-21, 25-17).

Montjoly zou in game 2 naar zeggen van Marco-Oliver Anatole niet veel hebben veranderd. “We maakten veel meer ongedwongen fouten”, liet de Fransman desgevraagd weten aan de Ware Tijd. “In de derde set stonden we met zes punten achter en ik besloot iedereen te laten spelen om zodoende mijn basisspelers wat rust te gunnen. In de vierde set leidden onze basisspelers ons naar de overwinning.”

Oliver antameerde dat de oefeninterlands twee weken geleden in Suriname tegen organisator Livo zeker hebben bijgedragen tot het succes.

Nieuwe trainingscyclus

“Ik ga nu een nieuwe trainingscyclus van een maand starten waarin ik nog wijzigingen ga aanbrengen en details zoals balcontrole, kwaliteit van dienstverlening ga verfijnen en de blokverdedigingsrelatie zoveel mogelijk optimaliseren”, vervolgde Anatole.

In juni zal zijn ploeg meedoen aan de Ultra Marine Supercup op het eiland Réunion; La Réunion in het Frans is een Frans overzees departement in Afrika ten oosten van Madagaskar en ten westen van Mauritius. ‘We hebben deze wedstrijd in 2018 gewonnen en gaan ons best doen om ons territorium zo goed mogelijk te verdedigen en de beker voor de tweede keer te winnen.”

De toekomst van Montjoly is naar zeggen van Anatole erop gericht om haar speelkwaliteit en prestaties te behouden “en tegelijkertijd nieuwe jonge spelers te integreren. Ik wil volgend jaar een tiende titel met deze groep vieren door onze titel voor de zoveelste keer te verdedigen”, aldus Anatole.     

De Surinamer Fabian Djakie, die bezig is aan zijn eerste seizoen in Frans-Guyana bij Sport Guyanais bekende dat zijn team ten onder was gegaan. “Boi Montjoly was echt gekomen om te winnen. We hebben alles gedaan wat wij konden, maar helaas”, meende Djakie. “We maakten in de eerste twee sets teveel fouten”, vulde Sport Guyanais-coach Riad Bourassi aan.

“Het lukte ons de derde set te winnen, maar raakten later basisspeler Andy Marigard kwijt door een knieblessure. Het was toen moeilijk om het tempo vast te houden.” De oefenmeester was verder van mening dat het afgelopen seizoen zijn jonge spelers in staat stelde zich te verbeteren. “Voor velen was het hun eerste finale. Ik prijs hun werk en inzet die ons desalniettemin in staat stelde om goed spel te laten zien.”

Voorbereiding

Campos Marlo was heel erg ingenomen met het behalen van het tweede opeenvolgend kampioenschap van Arc en Ciel. “Montjoly leverde deze keer in vergelijking tot de eerste finalepartij meer tegenstand. We wonnen desondanks met 3-0.” De Braziliaan in dienst van de vrouwenkampioen gaat zich net als mannenkampioen Montjoly voorbereiden op de wedstrijden op het eiland Réunion.

Daarnaast staat ook de bekercompetitie in Frans-Guyana in het verschiet. Montjoly-coach Leopold Raquil wilde alleen het volgende kwijt: “Arc en Ciel was op alle posities sterker. Hun overwinning is verdiend.”

Het vrouwenkampioensteam van Arc en Ciel met coach Campos Marlo (stand rechts achter). [Foto: FF Volley]