Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Moeder brengt jonge kinderen opzettelijk brandwonden toe

Moeder brengt jonge kinderen opzettelijk brandwonden toe

De politie van het bureau Brownsweg heeft vandaag gereageerd op alarmerende informatie. In het dorp Nieuw-Ganze was een moeder opzettelijk betrokken bij het toebrengen van brandwonden aan haar jonge kinderen, waarna ze hen in hun woning opsloot. Bij aankomst ter plaatse troffen de autoriteiten ene L.C. aan, die bevestigde de moeder van de kinderen te zijn.

De kinderen werden samen met hun moeder overgebracht naar het politiebureau. Bij grondig onderzoek werd bevestigd dat de kinderen daadwerkelijk brandwonden op hun lichaam hadden. Bij ondervraging verklaarde de moeder dat haar daden voortkwamen uit boosheid. De getroffen kinderen werden voor medische behandeling naar de zorginstelling in Brownsweg gebracht.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de moeder in verzekering gesteld. De zaak is overgedragen aan de afdeling Jeugdzaken.

De politie doet een dringend beroep op de samenleving om niet te aarzelen de politie direct in te schakelen bij het constateren van kindermishandeling in welke vorm dan ook. “Zo draagt u bij aan het verlichten van het leed en het wegnemen van trauma bij deze kinderen,” schrijft de politie.