Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Miquel Harderwijk nekt Linco met hattrick

Miquel Harderwijk nekt Linco met hattrick

Een hattrick van Miquel Harderwijk van Boulanche zorgde voor de eerste verrassing in de nog jonge hoofdklassencompetitie van de Surinaamse Zaalvoetbalbond (SZVB). Boulanche won haar eerste wedstrijd dit seizoen namelijk met 5-2 van titelverdediger SCV Linco. De ruststand was 1-1. De drie goals van Harderwijk troffen Linco heel erg. Alwin Basedie voegde er nog twee bij voor Boulanche. Vangelino Sastromedjo en Furgill Pinas scoorden voor Linco. Op de eerste speeldag won Linco van Wasgo met 3-0.

In de Eersteklasse won Selecao na een 3-1-ruststand met 5-2 van Inter-Bom. Voor Selecao scoorden Giovanni Mahabir (2x), Jual Pengel, Ruben Piekito en Avinash Rampadarathsing. Berny de Windt en Miquel Ebicilio maakten de goals van Inter-Bom.  De Kanaries verloor van Orkaan met 4-3 na een 2-1-ruststand. B. Belliot (2x) en Benito Dipopawiro scoorden voor De Kanaries, Jean-Paul Alibux, Raymond Misasie en Sergio Tjon-A-Sam scoorden voor Orkaan. Kabel Boyz was door goals van Otniel Dorwart, Bryan Sadhoe, Jason Setropawiro en Djordjio Wijngaarde met 4-2 te sterk voor Moksie, die bij rust leidde met 0-1. Jelany Djemesie scoorde beide goals voor Moksie.

In de Tweedeklasse speelden Genieters en Family 2-2 gelijk na een 1-1-ruststand. Romario Karsowidjojo (2x) scoorde voor Genieters, Nazier Alli en Niesel Goerahoe scoorden voor Family. Hi-Telcom verloor met 3-0 van FC Exces door treffers van Sergio Dubois, Regillio Springers en Jimmy Thakoer.

Styx M&N was bij de veteranen heer en meester over SCS Amos. Door doelpunten van Rodney Abel (2x), Alberto Doesburg (2x), Derrick Slagveer (2x), Godron Tempico, Roberto Zebeda, Patrick Zinhagel en clubeigenaar Michael Jawahir won ze met 10-1. De ruststand was 6-1. Voor Amos redde Duncan Budel de eer. Wasgo versloeg Styx 2 met 6-1 na een 3-0-ruststand. Patrick Sweet (2x), Dennis Amelo, Safeer Bachnoe, Da Silva Filho en Marsiano Ronokarijo scoorden voor Wasgo, Rinaldo Lupson maakte het enige doelpunt van Styx 2.

Dagblad SurinameDagblad Suriname – Suriname's Populairste Krant