Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Ministeries zonder geld voor dagelijkse uitgaven

Ministeries zonder geld voor dagelijkse uitgaven

Ministeries zonder geld voor dagelijkse uitgaven

PARAMARIBO, 27 nov – De rekening van meerdere ministeries staat al maanden rood. Dit meldt de Ware Tijd. Periodieke uitgaven voor onder meer brandstof en huur kunnen niet meer worden voldaan. Het geld dat was gereserveerd voor dit soort uitgaven, is al lang op. Een aanvullende begroting zou redding kunnen brengen. Maar dat moet over een aantal schijven.

Eerst wacht het ministerie van Financiën voor de beoordeling. Dan is er nog het parlement dat ook wel zijn tijd wil nemen. Intussen blijven de schulden natuurlijk oplopen. “Ik bevestig dat dit een nijpend probleem is waar Handel & Industrie mee zit op dit moment”, zegt minister Michael Miskin van Handel & Industrie. Net als andere ministeries kreeg Handel & Industrie aanmerkelijk minder geld dan was aangevraagd voor periodieke uitgaven.

Deze zogenaamde materiële kosten waren wel keurig opgebracht op de eigen begroting. Het geld dat van Financiën werd verkregen was tegen de helft van het jaar al compleet uitgegeven. Wat projecten en beleidsmaatregelen betreft, verkeert Handel & Industrie in een relatief betere positie. “Ik heb een realisatie van ruim vijf en negentig procent. Ik hoef geen extra geld, als ik maar wat kan verschuiven en de materiële kosten veilig kan stellen”, aldus Miskin. Maar ook daar is toestemming voor nodig.


Posted

in

by