Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Ministerie van EZ versterkt capaciteit personeel met kosteloze masterclass

Ministerie van EZ versterkt capaciteit personeel met kosteloze masterclass

Een deel van het personeel van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft onlangs deelgenomen aan een kosteloze masterclass. Professor Jan van Zwieten, directeur van de Netherlands Business Academy, heeft deze masterclass verzorgd. Minister Rishma Kuldipsingh heeft aangegeven, dat dit initiatief past binnen de inzet voor het versterken van de capaciteit van het personeel.

Van Zwieten vervult in het dagelijks leven verschillende rollen, waaronder ondernemer, directeur en eigenaar van de Netherlands Business Academy, coach, trainer en professor. Hij heeft aanzienlijke kennis vergaard en bood daarom aan om kosteloos een masterclass te verzorgen voor het personeel.

Tijdens de masterclass kregen de medewerkers de kans om in groepen te discussiëren over leiderschap. De professor illustreerde enkele voorbeelden om leiderschap te herkennen. Een centraal aspect hierbij was de rol van energie. Van Zwieten benadrukt dat energie de drijvende kracht is achter leiderschap.

Minister Kuldipsingh onderstreepte het belang van investeren in het personeel, vooral als het gaat om capaciteitsversterking. Dit draagt bij aan de motivatie van het personeel om gezamenlijke doelen te bereiken. Hoewel niet alle medewerkers van het ministerie konden deelnemen aan deze masterclass, zal de rest op een later tijdstip de kans krijgen.