Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Minister Waterberg “niet geboren met stoel”

Minister Waterberg “niet geboren met stoel”

PARAMARIBO, 24 apr – “We zijn niet geboren met een bepaalde stoel.” Dit zegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid. De man van wie gezegd wordt dat hij op de schopstoel zit, wordt er koud noch warm van. Er mag komen wat wil, hij blijft zichzelf. Dat president Desiré Bouterse vindt dat het ministerie moet ‘depolitiseren’ kan niet serieus bedoeld zijn.

Want anders zou Bouterse zichzelf verloochenen als politicus. Het is namelijk zeer de vraag wie een ministerie kan draaien zonder politieke invloed. “De president moet verduidelijken wat hij bedoelt. Iemand zonder een politieke kleur heeft geen visie. Ik denk dat de president wel een duidelijke visie voorstaat”, zegt Waterberg tegenover de Ware Tijd. Zijn politieke partij BEP wacht de besprekingen met Bouterse af. Die moeten duidelijk maken of de partij nog in de coalitie blijft of niet.

Net zo lang moet het werk normaal worden gedaan. Bouterse zegt niet wat hem precies dwars zit wat betreft Volksgezondheid. Bekend is dat er een geschil is over de benoeming van directieleden voor het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De benoeming had al lang moeten plaatsvinden. “We kijken naar de analyses uit. Onze beurt om te praten is er nog niet”, aldus Waterberg. Hij was ook al minister van Volksgezond tijdens de regering Venetiaan.


Posted

in

by

Tags: