Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Minister Somohardjo: “Indexering pensioenen onder APF juiste beslissing”

Minister Somohardjo: “Indexering pensioenen onder APF juiste beslissing”

Na een bijeenkomst met de pensioenraad van het Algemeen Pensioenfonds (APF) is minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken er nog meer van overtuigt, dat de indexering van de pensioenen die onder het APF vallen een juiste beslissing is geweest.

Hij geeft te kennen, dat de pensioenen om de 3 jaren geïndexeerd moeten worden en dat is al sinds 2014 niet gedaan. Terwijl dit wel in de wet is aangegeven. “Ik hou mij slechts aan de wet, het kan niet zo zijn dat de gepensioneerden nu een bedrag van SRD 350 per maand ontvangen. Dankzij de indexering is dat nu minimaal een bedrag van SRD 1.350 per maand. Naar mijn mening is dat nog veel te weinig maar we moeten ergens beginnen.”

“Ik heb de pensioenraad gevraagd om de VSB (Vereniging Surinaams Bedijfsleven)  en de vakbonden uit te nodigen voor een informatie sessie zodat het staatsbesluit beter kan worden toegelicht want zo is er ook bij beschikking aangegeven dat de inhaalpremie over de 8 maanden in kavels betaald kunnen worden”, aldus Somohardjo.