Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Minister Ramsaran: “Focus Sozavo ligt momenteel niet op het bouwen van eigen panden”

Minister Ramsaran: “Focus Sozavo ligt momenteel niet op het bouwen van eigen panden”

De focus van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) ligt momenteel niet op het bouwen van eigen panden waarin de wijkkantoren kunnen worden ondergebracht, aldus minister Uraiqit Ramsaran tegenover Suriname Herald.

“Onze focus ligt op dit moment op het creëren van woningbouwprojecten voor de samenleving. We proberen alle beschikbare middelen in te zetten in overeenstemming met ons urgentieplan, herstelplan en het IMF-programma. We richten al onze middelen op de samenleving en zullen van daaruit bekijken waar de mogelijkheden bestaan om onderdak te bieden aan sociaalzwakkeren,” laat Ramsaran weten.

Natuurlijk is het belangrijk dat de diensten vanuit de wijkkantoren worden voortgezet. “Of het nu gaat om huurpanden of eigen panden, we kijken naar de mogelijkheden die het beste zijn voor het personeel,” geeft de bewindsman aan.

Sozavo heeft te maken met gebouwen waarin de medewerkers hun werk kunnen doen. Volgens Ramsaran zijn er niet genoeg goede panden, inclusief een centrale locatie waar alle wijkkantoren tegelijk ondergebracht kunnen worden.

Mayra Finsy, voorzitter van de Bond van Ambtenaren bij Sociale Zaken (BASZ), betreurt het dat Sozavo niet wil overgaan tot het opzetten van eigen panden, terwijl zij de instantie is die woningen bouwt en er zelfs niets goeds wordt opgezet voor de medewerkers in de wijkkantoren.