Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Minister Ori benadrukt belang van investeringen in onderwijs tijdens congres

Minister Ori benadrukt belang van investeringen in onderwijs tijdens congres

Minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur onderstreepte tijdens de opening van het tweedaagse Onderwijscongres gisteren het belang van een grotere investering in het onderwijs. In samenwerking met nationale en internationale onderwijsprofessionals, adviseurs en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, is er tijdens interactieve sessies gewerkt aan het vormgeven van een toekomstgerichte onderwijsvisie.

Op 6 oktober 2023 opende president Chan Santokhi, die momenteel in het buitenland vertoeft, officieel het congres via een videoboodschap. In zijn boodschap benadrukte het staatshoofd de noodzaak van voortdurende investeringen in leerkrachten en het creëren van een aantrekkelijker en interactiever onderwijssysteem. President Santokhi pleitte voor gelijke kansen voor alle kinderen, ongeacht hun afkomst en etnische achtergrond, en stelde dat niemand achter mag blijven.

Tijdens het congres zijn cruciale vraagstukken besproken, waaronder de toekomst van het Surinaamse onderwijssysteem, de sterke en zwakke punten ervan en hoe deze te verbeteren, met als voornaamste doel: hoe deze doelstellingen te realiseren.

Het congres, met als thema: ‘Samen onderwijs toekomst bouwen’, werd vandaag afgesloten.