Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Minister Kromosoeto gaat achterstanden opruimen

Minister Kromosoeto gaat achterstanden opruimen

Minister Ginmardo Kromosoeto

PARAMARIBO – De nieuwe minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeleid (RGB), Ginmardo Kromosoeto, wil dat de administratieve achterstand bij grondaanvragen, die hij is komen aantreffen, spoedig tot het verleden gaat behoren. De bewindsman heeft vandaag tijdens een kennismakingsbezoek van de vaste RGB parlementaire commissie, dit streven bekend gemaakt. De bewindsman is van plan om elke aanvrager schriftelijk te beantwoorden, ook al heeft er geen toewijzing plaatsgevonden.

Minister Kromosoeto zegt dat hij niet wil dat er onzekerheid bestaat onder de bevolking over de status van hun aanvragen. Met een schriftelijke melding over een afwijzing wil hij iedere aanvrager de zekerheid geven, dat er op een eerlijke wijze naar elk verzoekschrift wordt gekeken. Bij afwijzing mag er opnieuw een aanvraag worden ingediend voor een ander stuk, zegt de bewindsman.

Hij zal ook een beleid uitstippelen om op grote schaal nieuwe bouwkavels te ontwikkelen. Een groot deel zal bestemd worden voor de bouw van de 18000 volkswoningen die deze regering beloofd heeft aan de bevolking, zegt Kromosoeto. Ook mensen die zelf willen en kunnen bouwen zullen geholpen worden, belooft de nieuwe RGB minister.


Posted

in

by