Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Minister Hok somber over toekomst Surinaamse bauxiet industrie

Minister Hok somber over toekomst Surinaamse bauxiet industrie

De minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Jim Hok.

PARAMARIBO – De minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), Jim Hok is verbaasd over de beweringen van de vertrekkende Suralco directeur, Peter de Wit, dat de Surinaamse bauxiet industrie spoedig weer zal opleven. De bewindsman vraagt zich in af hoe hij de huidige massale afvloeiing van contractarbeiders bij het bauxietbedrijf moet plaatsen tegenover de verklaring van de scheidende Suralco voorman.

Minister Hok is van mening dat deze uitspraak vanuit de Suralco top een vertekend beeld geeft van de realiteit van de Surinaamse bauxietsector. De bewindsman zegt dat door het beleid van de vorige regering bauxietindustrie als het ware aan het dood bloeden is. Het vertrek van de Biliton die onverrichterzake is vertrokken uit Suriname is een doodsteek geweest voor de bauxietsector, meent minister Hok.

“De Suralco is nu nog in leven, omdat de overheid grote hoeveelheden energie van het bauxietbedrijf koopt. De Suralco is nu dus meer energieboer dan bauxiet- of aluinaarde boer. We hopen dat haar plannen voor de ontwikkeling van het Nassau gebied door gaat. Dat ze bijvoorbeeld alvast beginnen met het aanleggen van de weg daar naar toe. Maar, we hebben dat niet helemaal niet in de hand. Anders zal de Suralco ook uit Suriname vertrekken. Dat betekent dan wel het einde van de Brokopondo overeenkomst.” NH minister Hok zegt tenslotte dat de deze regering al het mogelijke zal blijven doen om de bauxiet industrie in Suriname te doen herleven.


Posted

in

by

Tags: