Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Minister Betterson roept alle actoren op om rolmodel te zijn

Minister Betterson roept alle actoren op om rolmodel te zijn

Gistermorgen bracht minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling een kennismakingsbezoek aan de twee bestuursressorten van Paramaribo. Bij zijn bezoek aan het bestuursressort ‘Zuidwest’ werd de minister groots ontvangen door de staf, personeel, enkele dr-leden en genodigden. De deken van de dc’s, Roline Samsoedien, was ook aanwezig bij het bezoek van de minister. Districtscommissaris Mike Nerkust van het bestuursressort ‘Zuidwest’ heeft de minister alle medewerking toegezegd. Zo hield Nerkust de aanwezigen voor dat hij samen met zijn staf zich inzet om het uitgestippelde regeringsbeleid te helpen realiseren. Nerkust heeft moeite met de hoge huursom van het gebouw waarin het commissariaat is ondergebracht. Betterson ziet in dc Nerkust een kundige manager.

Rode draad van de speech van de minister was de oproep om zich in te zetten voor het leefmilieu. De bewindsman zegt te begrijpen dat er enorme uitdagingen afkomen op beleidsmakers. Aan de andere kant zijn er veel buurten met een achterstand die om hulp schreeuwen. “We moeten allemaal nagaan hoe we dit kunnen aanpakken. Alle ministers moeten hun bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het district Paramaribo. Decentralisatieprogramma’s moeten ertoe leiden dat bestuursdiensten beter functioneren. Ressortraadsleden moeten hun verantwoordelijkheden meer gaan nemen. De bal ligt bij de bevolking zelf. Elke buurt zou eraan moeten werken om die ontwikkeling tot stand te brengen. Opvoeders, ouderen en regionale vertegenwoordigers zijn rolmodellen voor de samenleving.’

Burgerparticipatie is belangrijk voor de ontwikkeling van de buurt. ‘Wij als samenleving dragen de verantwoordelijkheid van ons land. Wij hebben de ontwikkeling van ons land in eigen hand. We hebben de tijd gehad van de zogenaamde ‘kakalaka skowtu’. Niet alleen in Zuidwest, maar in geheel Suriname moet de situatie veranderen. Als jouw erf onder wied staat, dan ben je geen rolmodel voor de samenleving. We kunnen veel bereiken als wij bereid zijn zelf rolmodel te zijn. Wij van het ministerie willen alles eraan doen om ervoor te zorgen dat u uw werk naar behoren kunt doet. Laten wij alles in het werk stellen om een goed Suriname achter te laten voor onze kinderen’, aldus minister Betterson. De ressorten Weg naar Zee, Welgelegen, Flora, Tammenga, Pontbuiten, Latour en Livorno vallen onder het werkgebied van het bestuursressort Zuidwest.

N. Ramjiawan

Dagblad SurinameDagblad Suriname – Suriname's Populairste Krant


Posted

in

by