Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Minister Belfort bezoekt Santo Boma

Minister Belfort bezoekt Santo Boma

Minister Belfort.

PARAMARIBO – Minister Edward Belfort van Justitie & Politie bracht vanmorgen een kennismakingsbezoek aan de Centrale Penitentiaire Inrichting  (CPI) te Santo Boma. De bewindsman zei dat er investeringen gepleegd zullen worden om resocialisatie projecten te realiseren.

Ook het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) zal uitgebreid worden tezamen met het burgerpersoneel dat werkt in de CPI. Belfor vroeg de PA’s erop toe te zien dat de gedetineerden herschoold worden zodat zij niet meer terugkomen in de gevangenis.

Volgens hem moet niet meer gesproken worden van een gevangenis, maar van een correctie-inrichting. Zo zal er meer gedaan moeten worden om de gedetineerden technisch te scholen als ook belangstelling op te wekken voor de landbouw en veeteelt. Verder moet het alfabetiseringsproject worden afgerond. De minister vroeg de PA’s om hun bijdrage te leveren en zich verder te scholen.

Belfort was voor zijn aantreden als de hoogste baas op het ministerie, anderhalf jaar directeur van het directoraat Delinquentenzorg.


Posted

in

by