Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Minder animo bij studenten voor vervolgstudies na middelbare school

Minder animo bij studenten voor vervolgstudies na middelbare school

Johannes is een ambitieuze en leergierige student op een middelbare school. Hij stond altijd boven aan zijn klas wanneer het ging om prestaties en droomde ervan om een succesvolle carrière op te bouwen. Maar naarmate zijn afstuderen dichterbij kwam, voelde hij zich angstig over de toekomst. Hij had gehoord over de beperkte carrièremogelijkheden in het land en de slechte economische situatie. Het alledaagse nieuws, maar in het bijzonder het nieuws met betrekking tot de financiële druk die de werkende klasse ervaart, heeft hem de laatste tijd heel ontmoedigd.

Zware economische tijd 

Helaas had Johannes gelijk. Zijn ouders hebben moeite gehad om de eindjes aan elkaar te knopen vanwege de economische moeilijkheden en ze konden simpelweg niet het collegegeld betalen voor zijn verdere studie. De kosten waren astronomisch en waren simpelweg buiten hun bereik. 

Teleurgesteld en ontmoedigd besloot Johannes dat hij zich nu moest focussen op het vinden van werk. Hij moest zijn ouders ondersteunen en zijn eigen weg creëren in deze uitdagende tijden. Hoewel hij wist dat een hogere opleiding hem meer kansen zou bieden, moest hij de realiteit onder ogen zien. 

Op zoek naar een baan

Met vastberadenheid begon Johannes verschillende baantjes te zoeken. Zo maakt hij een begin met het vormen van een carrière op jonge leeftijd. Of hij het werk en zijn school zal kunnen combineren is voor hem nog een open vraag. Johannes vindt dat studeren veel tijd en concentratie vergt. Hoewel het niet gemakkelijk was, geeft hij de hoop niet op en gaat hij voor een betere toekomst. Zijn doorzettingsvermogen en harde werk zullen hem hopelijk leiden tot een succesvolle carrière, ongeacht de beperkingen.