Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Militairen en politie imitators roven wegens geldschuld

Militairen en politie imitators roven wegens geldschuld

De verdachte Surwin ‘Kappa’ W. heeft samen met twee anderen een man en zijn vrienden beroofd, omdat die hem geld verschuldigd waren en dat had zijn hoofd moe gemaakt. Daarbij deden ze zich voor als militairen en politieagenten. De verdachte gaf toe dat hij een fout heeft begaan. ‘Kappa’ en zijn vrienden ‘Barba’ en ‘Kesje’ hebben op 15 juni 2022 Orlando en zijn drie vrienden beroofd van hun geld en sieraden.

Op die dag kwam Orlando terug van de winkel met een fles bier, terwijl zijn vrienden zich in een appartement bevonden. Plotseling stapten de drie mannen, die gewapend waren, uit hun voertuig en schreeuwden: “skowtu plat, plat.”

Een van de mannen was gekleed als militair en de andere twee waren in burgerkleding. Orlando dacht dat het om de politie ging, omdat hun vuurwapen op dat van de politie leek. De ‘militair’ Kappa nam het bier van hem af en dreigde Orlando daarmee op zijn hoofd te slaan als hij zich zou verzetten. Zijn autosleutel werd hem afhandig gemaakt en daarna werd hij naar het appartement gebracht. Daar moesten zijn vrienden ook plat op de vloer gaan liggen.

Intussen werd het huis doorzocht en werd een groot geldbedrag in euro’s en SRD weggenomen, evenals vingerringen, halskettingen, mobiele telefoontoestellen en documenten. Een ooggetuige, die het kentekennummer van het voertuig van Kappa had genoteerd, speelde dat door aan de politie. Na goed speurwerk werd hij aangehouden.

De officier van justitie achtte Kappa schuldig aan medeplichtigheid aan diefstal met geweld en eiste een gevangenisstraf van vijf jaar onvoorwaardelijk met aftrek en zijn gevangenhouding.

De rechter stelde de zaak uit. Dan zal de raadsvrouw van Kappa het pleidooi houden. De verdachte blijft vooralsnog aangehouden.