Home » Surinaams nieuws » Mexico rekent in tweede helft af met Suriname

Mexico rekent in tweede helft af met Suriname

door Marinio Balsemhof

PARAMARIBO — Suriname heeft woensdagavond niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Mexico. In een bomvolle Franklin Essed stadion rekenden de Mexicanen in de tweede helft af met Natio. Het werd 2-0 door een doelpunt van Johan Vasquez en een auto-goal van Damil Dankerlui. Door dit verlies neemt Mexico de koppositie over van Jamaica in groep A. Zij staan nu op zeven punten, twee meer dan de Reggae Boyz.

Suriname speelde een redelijke eerste helft, waarbij er zo min mogelijk kansen werden weggeven. De Mexicanen kregen slechts één goede kans, terwijl Natio zelfs drie mogelijkheden creëerde. Jammer genoeg konden die niet in doelpunten worden omgezet.

Het waren echter de Mexicanen die in de zevende minuut als eerst gevaarlijk werden. Natio-goalie Joey Roggeveen keerde echter het schot van Roberto Alvaredo na een goede combinatie met zijn spits Santigo Geminez.

Overwinning

Mexico-doelman Carlos Acevedo moest pas in de 19e minuut in actie komen. Hij verwerkte een afstand schot van Roscello Vlijter tot hoekschop. In de 37ste minuut was hij weer de redder van zijn ploeg na een vlotte aanval van Suriname. De sluitpost keerde een laag schot van Jeredy Hilterman. Op slag van rust probeerde Sheraldo Becker van afstand de bal in de verre hoek te plaatsen, maar tot grote teleurstelling van het goed opgekomen Surinaams publiek verdween zijn inzet naast het doel.

In de tweede helft kwamen de Mexicanen beter opzetten en kwam Suriname bijna niet meer op de helft van de tegenstander. De gasten creëerden net als de eerste helft de eerste goede kans. Erick Sanchez kopte de strakke voorzet van Uriel Antuma naast het doel. Suriname tot één goede kans, maar Florian Jozefzoon knalde een goede voorzet van Becker over.

Daarna waren het de gasten die het spel verder beheersten. Dat resulteerde in een goal van Vasquez. Zij konden daarna zelfs uitlopen na een overtreding van Natio-aanvoerder Shaquille Pinas op Uriel Antuma. De toegekende strafschop werd over het doel geschoten door Feyenoord aanvaller Gimenez. Toch schoot Mexico nog één doelpunt voorbij Suriname. Het was Damil Dankerlui die de bal in zijn eigen doel schoot; 2-0.