Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Met nieuw bestuur gaat Waterschap Corantijnproject ander tijdperk in

Met nieuw bestuur gaat Waterschap Corantijnproject ander tijdperk in

door Wilfred Leeuwin

PARAMARIBO — “Wij gaan nu met vereende krachten de grote uitdagingen bij het bedrijf tegemoet. OWMCP is verantwoordelijk voor de watervoorziening naar de rijstboeren. We kijken uit naar de benoeming van een definitieve directeur. Dat mag niet lang duren.” Zo reageert de voorzitter van de personeelsbond van het Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijnproject  (OWMCP), Dayanand Dwarka op de aanstelling donderdag door de regering van een nieuw bestuur voor het bedrijf in Nickerie.

Hiermee is een einde gekomen aan drie maanden van onrust over het management en het beleid. Met het aantreden van dit nieuwe team onder leiding van Richenel Small komt ook een einde aan de voorlopige waarneming in de directeursfunctie van Sanjay Triloki, die tevens lid was van het vorige bestuur. De directeurs functie zal door Small worden waargenomen, totdat definitief iemand zal zijn benoemd.

Dwarka zegt dat na drie maanden strijd van de vakbond er eindelijk resultaat is gekomen dat perspectief biedt voor betere bedrijfsvoering

Rust weergekeerd

Dwarka zegt dat na drie maanden strijd van de vakbond er eindelijk resultaat is gekomen dat perspectief biedt voor betere bedrijfsvoering. In de afgelopen maanden was de relatie met Triloki die als waarnemend directeur was aangesteld, nadat de vorige directeur, August Lila plotseling zijn functie had neergelegd, ernstig verstoord. De vakbond zegde begin augustus van dit jaar zelfs het vertrouwen in hem op en het personeel ging in actie.

“Wij als bond kijken reikhalzend uit naar de benoeming van een definitieve directeur, maar voorlopig moeten we het doen met de waarneming door Small”, zegt Dwarka. De bondsvoorzitter stelt dat Small eerder al jaren directeur van het bedrijf is geweest en het dus goed kent.

“Toch blijven wij er bij dat de definitieve invulling van de post op zijn plaats zal zijn. Dit mag niet lang duren”, zegt Dwarka. Voor hem en de werknemers is nu belangrijk dat er een eind is gekomen aan de onwerkbare situatie in het bedrijf, die gepaard ging met provocaties en intimidatie van Triloki.

Inzaai

De grote uitdaging dient zich volgens Dwarka al binnen een week aan. De rijstsector en dus de boeren staan aan de vooravond van een nieuwe inzaai. In de afgelopen droge periode zijn voorbereidingen getroffen om de droge grond, mede als gevolg van klimaatomstandigheden te bewerken en klaar te maken voor de inzaai, om gegarandeerd te zijn van een goede oogst. “OWMCP moet er nu alles aan doen de boeren te voorzien van water, zeker met het uitvallen van twee van de vier pompen van Wakaay.

De overige twee zijn ook niet optimaal. Als zelfs een nog uitvalt is dat een ramp voor de sector. OWMCP zal snel moeten werken aan het herstellen van het pompgemaal. We hebben een stabiele bedrijfsleiding en een bestuur nodig, die hard gaan werken en er moet goede wil bij de beleidsmakers zijn om te investeren teneinde de verbetering mogelijk te maken”, zegt Dwarka.  

In het nieuwe bestuur van OWMCP zitten naast Small, Roepram Djamuna Persad (ondervoorzitter,) André Pinas (secretaris), Maheswar Badal,  Dewanand Kapoerchan,  Keshar Ramadhin en Wikask Radjie, (allen lid).