Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Met de hengel in de hand door een moeilijke tijd komen

Met de hengel in de hand door een moeilijke tijd komen

In gesprek met de redactie van Dagblad Suriname deelt een senioren burger (Edgar) van 69 jaar, zijn ervaring om de moeilijke tijd te doorstaan. Voor veel burgers is het een zware tijd, ook voor hem. Dit stopt Edgar niet om dagelijks aan voeding te kunnen komen. Hij hengelt graag.

Hengelen was een sport 

Voorheen heeft Edgar altijd meegedaan aan heel wat viswedstrijden. Vissen kan een sport zijn als dat in wedstrijdverband wordt gedaan, wie heeft de grootste aan de haak?  Heden ten dage is het voor hem gewoon vissen om voedsel te vergaren. Met vrienden gaan ze op verschillende tijdstippen richting de goten waar ze dan gezamenlijk vissen vangen.

Ervaringen 

Hij heeft al meer dan 13 jaen  ervaring met het hengelen. Als voedsel voor de vissen gebruikt hij aas (pieren), en die koopt hij voor 50 SRD per bakje bij een boezemvriend. Voor wat betreft nare ervaringen zegt hij dat je soms in de plaats van een vis een slang (aal) kan vangen en soms zelfs met een kaaiman, die op de loer ligt, te maken kunt krijgen, maar dit heeft geen invloed gehad op zijn leuke ervaringen zoals het brengen van voedsel voor het gezin. 

Hij zegt dat hij mag aangeven dat het wel moeilijk is, maar dat het goed komt als je gelooft in jezelf en toch op staat om je eigen boontjes te doppen.

Zelf planten bespaart ook kosten 

Naast het hengelen bespaart ook het planten van groenten de kosten in Edgar’s huishouding. Edgar laat zijn leeftijd niet bepalen dat hij niet actief mee mag helpen in de tuin. Zijn tuin is een back-up voor dagen dat hij besluit de hengels niet te pakken, verklapt hij aan de redactie van Dagblad Suriname.

Als boodschap geeft hij mee, dat jongeren de handen in eigen boezem moeten steken en hun ouders waar nodig flink moeten helpen om het hoofd in deze tijd toch boven water te houden.