Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Meson Anakaba timmert Suriname langs Trinidad en Tobago

Meson Anakaba timmert Suriname langs Trinidad en Tobago

door John Zaalman

PARAMARIBO — Meson Anakaba heeft Suriname met een keiharde kill een overwinning bezorgd op Trinidad en Tobago en ervoor gezorgd dat het nationale mannenvolleybalteam als zevende eindigde tijdens de Centraal-Amerikaanse en Caribische Spelen (Cacso) in San Salvador, El Salvador. Suriname won de partij zondagmiddag in vier sets van de eilanders: 25-18, 25-18, 21-25, 26-24.

Trinidad en Tobago sluit het regionale toernooi door het verlies af op de achtste tevens laatste plek. “Ik was heel blij om het laatste punt te maken en ons land aan de overwinning te helpen”, reageert Anakaba tegenover de Ware Tijd.

“We wisten dat het niet gemakkelijk zou worden, maar we hebben tenminste van Trinidad kunnen winnen”

Bondscoach Carlos Orta

De Trinidadiaanse verdediging probeerde zijn harde uithaal nog te redden, maar zonder succes. “Dit is zonder meer een boost voor ons in aanloop naar de Caribbean Cup aangezien Trinidad ook één van onze tegenstanders zal zijn.” De Caribbean Cup vindt van 21 tot en met 31 juli plaats in de Anthony Nesty Sporthal. Suriname is de titelverdediger.

Alles gegeven

Keven Sporkslede had met twintig punten een groot aandeel in de triomf. “Ik was nog een beetje ontstemd over het verlies van zaterdag tegen El Salvador, maar dit maakt het minder bitter”, stelt de aanvoerder. “We hebben vandaag alles gegeven vandaar dit resultaat.”

Hij meent dat alle onderdelen zowat goed werden beheerst. Hij vond de kanjer van Anakaba geweldig. “Trinidad was vier jaar terug te sterk voor ons en dit is zeker een morele opkikker voor de Caribbean Cup.”

Sporkslede, Leonel Mahabali, Joshua Dwarkasing, Zefanio Breinburg, David Pinas en Jonovãn Wijngaarde vormden tegen Trinidad de eerste zes spelers. Suriname dirigeerde de openingsset volkomen en claimde die nadat de Trinidadiaan Daynte Stewart zijn inzet uit het veld joeg.

De tweede setwinst volgde na een ace van Pinas, terwijl de eilanders de derde periode zich volledig eigen maakten. Vooral Stewart was daarbij onhandelbaar. Goede ondersteuning genoot hij van onder anderen Akim Bushe.

Trots

In de vierde set werd beurtelings de leiding genomen. Schmeltz bracht Suriname op setpoint, voordat Anakaba het duel op slot zette. Pinas droeg vijftien punten en een blok bij aan de winst. Breinburg noteerde veertien punten en een blok, Quincy Kruydenhof had acht punten en een blok, terwijl Anakaba, Wijngaarde en Anferney Schmeltz elk met zes punten eindigden. Ethan Asimia was goed voor vier punten. Stewart leidde Trinidad en Tobago met negentien punten en een blok.

Surinames Cubaanse bondscoach Carlos Orta oordeelde dat de nationale selectie een goed toernooi heeft gedraaid. “Cuba, Mexico en de Dominicaanse Republiek waren op een hoger niveau dan ons, maar we hadden El Salvador moeten pakken. Ervaring heeft ons in die partij gekild”, concludeert Orta. “Ik ben trots op dit team. We hebben samen heel veel geleerd uit de Cacso Games. We wisten dat het niet gemakkelijk zou worden, maar we hebben tenminste van Trinidad kunnen winnen. Terug in Suriname gaan we ons verder voorbereiden op de Caribbean Cup.”

De spelers van Suriname zingen het volkslied. [Foto: norceca.net]